Hartkloppingen & vlinders in de buik
Lente hangt in de lucht en inspireert verlangen en levensvreugde! Alles is groen, komt tot leven, knoppen ontkiemen, vlinders fladderen - zelfs in de maag. Lichtheid heerst als we voor het eerst gewekt worden door het fluiten van vogels, als we onze hoeden en sjaals thuis laten en onze jassen open, onze neus in de eerste aarzelende zonnestralen houden en gewoon moeten glimlachen. Dat is lentekoorts...
stemmingmaker zon
De kalenderlente begon op 20 maart. Gelukkige voorboden van de natuur zijn sneeuwklokjes en wilgen, later gevolgd door seringen, viooltjes en appelbloesems, die ons betoveren met hun geur en schoonheid. Dankzij de toenemende intensiteit van het daglicht en mildere temperaturen komt niet alleen de natuur tot leven, maar ook ons lichaam. Kort voor Pasen is onze winterslaap eindelijk voorbij. Waarom? De zon stelt ons in staat om meer gelukshormonen zoals dopamine en serotonine vrij te maken, waardoor ons lichaam evenwichtiger en tevredener wordt, en onze geest opgewekter en euforischer. Tegelijkertijd wordt er minder van het slaaphormoon melatonine aangemaakt - we voelen ons fitter en hebben meer zin om weer buiten te sporten!
Verleidelijke lente
De lente maakt ons ook speels en verleidelijk: het verlangen naar een partner – of in ieder geval een speelkameraadje – is voor de meeste mensen sterker in de lente. Want dan stijgen ook de hormoonspiegels in het lichaam. Dankzij de zon maken de hersenen steeds vaker het gelukshormoon endorfine aan, wat op zijn beurt de vorming van geslachtshormonen veroorzaakt. We ervaren dit als een gevoel van verliefdheid. De meer urgente "partnerwens" van beide geslachten kan ook worden bevorderd door lichte kleding en dus zichtbare charmes. De lentekoorts is echter nog niet wetenschappelijk bewezen, maar we kennen allemaal het verlangen naar de lichte lente en hoe het iedereen opvrolijkt als het eindelijk aanbreekt. Waarom zouden anders zoveel beroemde dichters weemoedige of opgetogen werken aan de lente opdragen?
De spelbreker
Ondanks de toenemende zonneschijn, in plaats van lentekoorts, is er voor sommigen alleen lentemoeheid. De exacte oorzaak is ook nog steeds onduidelijk, maar wordt meestal toegeschreven aan verhoogde melatoninespiegels tijdens de winter. Om het te overwinnen, is het volgens slaapartsen belangrijk om het lichaam te mobiliseren. Dat betekent: 's ochtends niet in bed liggen, maar uit bed komen en een wandeling maken in de zon.
Veel plezier in plaats van wandelen
Als een wandeling niet genoeg voor je is, kun je van de wandeling buiten een "nat, vroeg" plezier maken met spannende kleine lekkernijen. Ontdek onze speeltjes met afstandsbediening en neem het orgasme gewoon mee naar buiten. Het maakt niet uit of u alleen reist of met z'n tweeën.